febrer 17, 2021

LA QUANTIA DE LA PENSIÓ D'ALIMENTS A FAVOR DELS FILLS

Quant he de pagar d'aliments pels meus fills en cas de divorci o separació?

Per determinar la quantitat a pagar com a pensió d’aliments a favor dels fills ha de examinar-se, d´una banda, la capacitat econòmica dels progenitors i de l’altra, les necessitats d’ el menor o menors tenint en compte el règim de guarda i custòdia, sigui compartida o exclusiva a favor d'un dels progenitors.

La quantia mínima de la pensió d'aliments o "mínim vital" és la quantitat amb què els progenitors han de contribuir per cobrir les despeses més imprescindibles per a la cura dels fills menors.

Segons la jurisprudència de les audiències provincials: "aquest mínim vital constitueix una prestació alimentària a favor dels menors que sol oscil·lar entre els 150 i 200 euros en què sol fixar-se pels Tribunals."

Si puc provar que no tinc recursos, puc lliurar-me de pagar aliments?

No. la prestació d'aliments als fills menors és una obligació ineludible de la pàtria potestat.

Fins i tot en situacions en què els progenitors es troben en una difícil situació econòmica, inclòs precària, cal tenir en compte que el deure de donar aliments és de dret natural i és una de les obligacions de major contingut ètic de l’ordenament jurídic espanyol recollida en el article 39.3 Constitució Espanyola.

Així que l'escassetat de mitjans econòmics no és excusa. El que sí que pot sol·licitar-se és contribuir d'una manera proporcional als ingressos, per exemple, en un 70-30% o la modulació que finalment estableixi el tribunal.

D'aquesta manera ho han establert les diverses audiències provincials, entre elles la de Girona, Barcelona, ​​Vigo, Pontevedra, Biscaia, La Corunya, Sevilla, Madrid ... Les audiències han igualment establert que els dos progenitors han de contribuir a un mínim per atendre les necessitats bàsiques del fill.

Els aliments, els he de pagar a la mare o al pare de el menor?

El beneficiari de la prestació és el menor de manera que cada vegada més sovint els Jutjats de Família vénen determinant que els aliments s'ingressin en un compte mancomunada en què es domiciliaran les despeses del fill comú, incloent les despeses ordinàries i les despeses extraordinàries necessaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
phonetwitterfacebookenvelopelinkedin